Ingrediënten (4 personen)
- 4 zalmfilets
- 150g groene asperges
- 300g kleine tomaten
- 40g olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
- Tijm
- Zout
Werkwijze
- Schil de asperges en snijd de onderste centimeter er af.
- Doe water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
- Leg de geschilde asperges in het water en verhit de pot op een matig vuur.
- Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even koken en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
- Laat de asperges 5 tot 10 minuten rusten in het warme water. Laat ze daarna uitlekken.
- Was de tomaatjes en verwijder eventueel het steeltje.
- Kruid de zalmfilets met tijm en peper.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Doe de tomaten in de warme pan. Bak gedurende 3 minuten.
- Voeg dan de olijven en de gekookte asperges toe. Bak nog 1 minuut.
- Schuif de groenten aan de zijkant en bak in het vrijgemaakte deel de zalmfilets gedurende 1,5 minuut aan beide kanten (de zalm mag nog rauw zijn aan de binnenkant).
- Serveer de zalm en de groenten samen met een stukje brood, volkoren pasta, ovenfrietjes, krieltjes, …