Ingrediënten (4 personen)

  • 4 zalmfilets
  • 150g groene asperges
  • 300g kleine tomaten
  • 40g olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Tijm
  • Zout

 

Werkwijze

  • Schil de asperges en snijd de onderste centimeter er af.
  • Doe water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe.
  • Leg de geschilde asperges in het water en verhit de pot op een matig vuur.
  • Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even koken en zet de pot vervolgens weg van het vuur.
  • Laat de asperges 5 tot 10 minuten rusten in het warme water. Laat ze daarna uitlekken.
  • Was de tomaatjes en verwijder eventueel het steeltje.
  • Kruid de zalmfilets met tijm en peper.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Doe de tomaten in de warme pan. Bak gedurende 3 minuten.
  • Voeg dan de olijven en de gekookte asperges toe. Bak nog 1 minuut.
  • Schuif de groenten aan de zijkant en bak in het vrijgemaakte deel de zalmfilets gedurende 1,5 minuut aan beide kanten (de zalm mag nog rauw zijn aan de binnenkant).
  • Serveer de zalm en de groenten samen met een stukje brood, volkoren pasta, ovenfrietjes, krieltjes, …