Dietiste Saartje

Werkwijze

Diëtiste Saartje werkt niet met een vast dieet, maar past elk dieet aan aan de persoon die voor haar zit. Enkel de werkwijze wat per consultatie gedaan en besproken wordt, is ongeveer gelijkaardig.

1

Eerste consultatie

De eerste consultatie is te vergelijken met een kennismakingsronde. Hierin is het de bedoeling dat we elkaar beiden leren kennen, maar vooral dat ik inzicht krijg in uw dagelijkse (voedings)gewoontes. Zo is het voor mij mogelijk om mijn adviezen zo goed mogelijk aan te passen aan uw dagelijks leven. Naast de kennismaking kan er ook een schatting gemaakt worden van de lichaamssamenstelling aan de hand van een TANITA-weegschaal. Op het einde overlopen we kort alle zaken en worden er enkele doelstellingen geformuleerd waar we de komende weken aan proberen te werken.
2

Tweede consultatie

Een tweede consultatie wordt enkele weken later gepland, afhankelijk van het dieettype. Hierin overlopen we hoe de voorbije weken gegaan zijn, wat vlot ging en wat minder goed ging. Daarnaast krijgt u in deze consultatie ook het opgesteld voedingsschema en enkele praktische tips mee.
3

Vervolgconsultaties

Tijdens een vervolgconsultatie wordt uw dieet verder opgevolgd. Hierin kunnen er verschillende zaken aan bod komen, naargelang uw hulpvraag: (aanpassingen aan) recepturen, tips bij uit eten en feestjes, ...

Parameters opvolgen

Tijdens elke consultatie is er een mogelijkheid om het gewicht, de lichaamssamenstelling of omtrekmaten op te volgen. Dit hangt ervan af welk dieet er dient gevolgd te worden en waar u zichzelf goed bij voelt.

Adviezen:
  • Gezonde voeding (baby – kind – adolescent – volwassenen – ouderen)
  • Voeding tijdens zwangerschap en borstvoeding
  • Vermagering
  • Diabetes mellitus type 1 en type 2
  • Laag FODMAP dieet
  • Verhoogde cholesterol
  • Verhoogde bloeddruk
  • Ondervoeding/ gezond bijkomen in gewicht
  • Spijsverteringsproblemen: diarree, constipatie, …
  • Opvolging na bariatrische chirurgie (gastric bypass, gastric sleeve, …)

Tarieven

Eerste consultatie

€50

Duur: 60 minuten

Tweede consultatie

€30

Duur: 30 minuten

Vervolgconsultatie

€20

Duur: 20 minuten

 Aan huis: kilometervergoeding

€ 0.35/km (Met een minimum van € 5)

Tarieven per twee

Een nieuwe levensstijl behouden is vaak makkelijker met twee. Daarom kan je ook met uw partner of een vriend(in) langskomen. Indien het over eenzelfde dieettype gaat, worden hier aangepaste prijzen voor opgemaakt.

Eerste consultatie voor 2 personen

€75

Duur: 80 minuten

Tweede consultatie voor 2 personen

€45

Duur: 40 minuten

Vervolgconsultatie voor 2 personen

€30

Duur: 20 minuten

 Aan huis: kilometervergoeding

€ 0.35/km (Met een minimum van € 5)

Workshops en

Presentaties

Naast individueel advies is er ook een mogelijkheid tot het geven van workshops en presentaties. De prijzen hiervoor zijn afhankelijk van het onderwerp, de duur en het aantal deelnemers. Daarnaast wordt er ook een prijs aangerekend voor de kilometervergoeding.

Betalen kan cash en met de bancontact-app.

U kan genieten van een terugbetaling van de mutualiteit. Deze terugbetaling is per mutualiteit verschillend en is raadpleegbaar via de volgende links:

Bond Moyson
Christelijke Mutualiteit
Liberale Mutualiteit:
Onafhankelijk Ziekenfonds
Partena
Securex
Vlaams & Neutraal Ziekenfonds