Over Mij

Saartje Hermie

Ik ben Saartje Hermie, afgestudeerd in de opleiding Voedings- en Dieetkunde aan de Hogeschool Gent in 2018. Na mijn studies begon ik direct te werken als diëtiste op mijn stageplaats in Infraligne te Brugge. Naast deze job wou ik mensen ook graag op zelfstandige basis begeleiden. Zo kwam ik terecht bij diëtistenpraktijk De Jaegere in Wevelgem en startte ik mijn eigen praktijk in Wingene. Eind november 2018 nam ik de stap om ook nog in de dieetpraktijk van Céline Millet in Oedelem aan de slag te gaan als diëtiste.

In mei 2019 besloot ik om volledig voor mijn zelfstandige zaak te gaan en  besloot om mijn job in Infraligne in te ruilen voor een job als diëtiste in groepspraktijk Clavis in Torhout. In oktober 2020 kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad en ging ik als diëtiste aan de slag in groepspraktijk Praktijk 72 in Kortemark.

Tijdens mijn eerste werkjaren merkte ik dat er vaker vrouwen waren met verschillende klachten tijdens de menopauze (warmte-opwellingen, gewichtstoename, prikkelbaarheid, …) en toen besloot ik om nog een postgraduaat Menopauzeconsulent aan Vives Zuid te Kortrijk te volgen. In 2020 studeerde ik dan ook af als menopauzeconsulente. Hierbij geef ik zowel voedings- als leefstijladvies bij menopauzale klachten.

Het begrip ‘levenslang leren’ nam ik nog al letterlijk op, want na deze studie begon ik nog aan een schakelprogramma en master in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Tot op heden ben ik nog bezig aan dit traject, maar alles wat ik leer, neem ik wel al mee tijdens de consultaties. De interesse in psychologie was er al sinds het middelbaar, maar werd enkel maar groter en groter door in het werkveld te staan als diëtiste én als menopauzeconsulente.

Eind 2022 nam ik een nieuwe sprong en startte ik mijn tweede eigen praktijk op in Knesselare. Dit betekende dan ook het einde van het verhaal in de praktijk in Oedelem, waar ik altijd met heel veel plezier en toewijding gewerkt heb. Maar het was nu eenmaal tijd voor een nieuwe uitdaging en eentje die me meer vrijheid gaf naar mijn studies toe. Tegelijkertijd bouwen mijn zus en ik sindsdien ook samen aan Gezond int kwadraat, een bedrijf waar de focus ligt op koude take-away gerechten: van ontbijten tot slaatjes, van tussendoortjes tot aperitiefhapjes.

Tot op heden kan je me nog steeds vinden in mijn eigen praktijk in Wingene en in Knesselare en ook in groepspraktijk Clavis Torhout en groepspraktijk Praktijk72 Kortemark. Naast het advies in de verschillende praktijken is het ook mogelijk om voedings- en dieetadvies aan huis te krijgen.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder individu anders en uniek is. Vroeger werkte ik al steeds met persoonlijk advies, maar vanaf september 2023 wil ik afstappen van het klassieke verhaal. Daarom zal ik vanaf dan ook werken met trajecten op maat, die we samen bespreken en vastleggen. Dit wordt volledig samengesteld op basis van jouw leven, jouw doelen en voorkeuren.

Contact