Ingrediënten (12 porties)
- Voor de bodem
- 2 eieren
- 75g magere plattekaas
- 4 eetlepels olie
- 25g zoetstof
- Margarine om in te vetten
- 200g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- Voor de vulling
- 600g abrikozen op sap
- 650g magere plattekaas
- 350g magere yoghurt
- 4 eieren
- 60g zoetstof + 3 eetlepels
- 35g custardpoeder (bv. Impérial)
- Zout
Werkwijze
- Laat de abrikozen uitlekken.
- Houd 3 abrikozenhelften apart en snijd de overige abrikozen in blokjes.
- Splits 2 eieren. Zet het eiwit in de koelkast.
- Roer de magere plattekaas, de yoghurt, 60g zoetstof en het custardpoeder voor de vulling glad.
- Klop er 2 eieren en 2 eidooiers doorheen.
- Schep de abrikozen voorzichtig door het mengsel.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet de bodem van een springvorm in en bestuif met bloem.
- Meng de bloem met het bakpoeder.
- Roer 75g plattekaas, de olie, 2 eieren en 25g zoetstof glad.
- Kneed de bloem erdoorheen.
- Druk het deeg met de handpalm plat over de bodem en maak een rand.
- Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad.
- Bak anderhalf uur in de oven.
- Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop er portiegewijs 3 eetlepels zoetstof door.
- Verdeel het eiwitschuim voorzichtig over de taart.
- Bak de taart nog 10 minuten in de oven.
- Laat de taart op een rooster afkoelen.
- Snijd de 3 abrikozenelften in partjes en verdeel over de taart.