Ingrediënten (12 porties)

  • Voor de bodem
    • 2 eieren
    • 75g magere plattekaas
    • 4 eetlepels olie
    • 25g zoetstof
    • Margarine om in te vetten
    • 200g bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
  • Voor de vulling
    • 600g abrikozen op sap
    • 650g magere plattekaas
    • 350g magere yoghurt
    • 4 eieren
    • 60g zoetstof + 3 eetlepels
    • 35g custardpoeder (bv. Impérial)
    • Zout

 

Werkwijze

  • Laat de abrikozen uitlekken.
  • Houd 3 abrikozenhelften apart en snijd de overige abrikozen in blokjes.
  • Splits 2 eieren. Zet het eiwit in de koelkast.
  • Roer de magere plattekaas, de yoghurt, 60g zoetstof en het custardpoeder voor de vulling glad.
  • Klop er 2 eieren en 2 eidooiers doorheen.
  • Schep de abrikozen voorzichtig door het mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet de bodem van een springvorm in en bestuif met bloem.
  • Meng de bloem met het bakpoeder.
  • Roer 75g plattekaas, de olie, 2 eieren en 25g zoetstof glad.
  • Kneed de bloem erdoorheen.
  • Druk het deeg met de handpalm plat over de bodem en maak een rand.
  • Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad.
  • Bak anderhalf uur in de oven.
  • Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop er portiegewijs 3 eetlepels zoetstof door.
  • Verdeel het eiwitschuim voorzichtig over de taart.
  • Bak de taart nog 10 minuten in de oven.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen.
  • Snijd de 3 abrikozenelften in partjes en verdeel over de taart.