Ingrediënten (1 persoon):

  • ½ rode paprika
  • 25g magere schapenkaas
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 4 zwarte of groene, ontpitte olijven
  • 4g pijnboompitten
  • 1 theelepel pesto
  • Rucola

Werkwijze

  • Was de paprika, snijd in vier parten en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de stukjes paprika met het vel naar boven op een bakplaat en gril ze 7 à 8 minuten op een hoge stand tot het vel zwartgeblakerd is.
  • Stop de stukjes paprika in een plastic zak, vouw de zak dicht en laat de stukjes paprika 20 minuten afkoelen. Ontvel ze.
  • Of schil de paprika.
  • Snijd de feta in dunne plakjes of verkruimel.
  • Halveer de olijven.
  • Rooster de pijnboompitten kort.
  • Leg de stukjes paprika op een plank en stapel feta, basilicum, olijven en pijnboompitten erop.
  • Rol de stukjes paprika voorzichtig op en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
  • Leg 2 rolletjes op elk bord.
  • Besprenkel de rolletjes met pesto.
  • Serveer met rucola.